Jaké jsou základní pravidla péče o sekačku?

Obsah

Jaké jsou základní pravidla péče o sekačku?

Jaké jsou základní pravidla péče o sekačku?

Univerzální návod pro péči o všechny sekačky neexistuje, ovšem pokud budete dodržovat alespoň základní pravidla péče, sekačka se vám odmění dlouholetou spolehlivostí. Mezi základní držbu patří pravidelná výměna motorového oleje, která je velice často zanedbávána.

Jak pečovat o sekačku?

Aby sekačka mohla spolehlivě sloužit řadu let, je potřeba o ni i správně pečovat. Univerzální návod pro péči o všechny sekačky neexistuje, ovšem pokud budete dodržovat alespoň základní pravidla péče, sekačka se vám odmění dlouholetou spolehlivostí. Mezi základní držbu patří pravidelná výměna motorového oleje, která je velice často zanedbávána.

Co jsou typy benzínových sekaček?

Typy benzínových sekaček 1 Rotační sekačky – mají vodorovně umístěný ostrý nůž na svislé ose, která se díky motorovému pohonu velmi rychle otáčí. 2 Bubnové sekačky (diskové) – objevují se v menší míře než rotační. K sečení dochází za pomoci speciálního bubnu v přední... 3 Lištové sekačky – tento typ se objevuje celkem výjimečně. Takový model sekačky funguje tak, že v přední... More ...

Jak se sekat rotační sekačkou?

Rotační sekačkou není možné sekat párkrát do roka přerostlou trávu v sadu za domem, kde je plno krtinců, náletových dřevin anebo ještě hůř – skrytých kamenů. Pokud sekačka zasekne do tvrdého předmětu jako je větší kámen, nepoškozuje se jen nůž, může dojít i k poškození hřídele.

Související příspěvky: