Co je onemocnění ledvin?

Obsah

Co je onemocnění ledvin?

Co je onemocnění ledvin?

Onemocnění ledvin je jedním z nejsmrtelnějších tichých zabijáků. Lidé často nevědí, že mají problém, dokud se jejich stav nestane kritickým, proto není radno ledvinové onemocnění podceňovat. Ledviny jsou dva orgány ve tvaru fazolí, umístěné v zadní části břišní dutiny, po obou stranách páteře, těsně nad pasem.

Jaké jsou příznaky onemocnění ledvin?

Nevysvětlitelné bolesti v zádech, stejně jako po stranách břicha mohou být příznaky onemocnění ledvin nebo ledvinové infekce. Pokud ledviny nefungují správné, mohou způsobovat bolesti, ztuhlost nebo přítomnost tekutin v kloubech. Bolesti v dolní části zad a v tříslech mohou být způsobeny také ledvinovými kameny v močové trubici.

Co je nejlepší jídlo pro lidi s onemocněním ledvin?

Tady je 20 nejlepších potravin pro lidi s onemocněním ledvin. Květák je zelenina, která obsahuje hodně živin, včetně vitamínů C, K a kyseliny listové. Obsahuje také řadu protizánětlivých složek, jako jsou indoly a je skvělým zdrojem vlákniny ( 17 ). Navíc lze rozmixovaný květák použít místo brambor a získat tak jídlo s nízkým obsahem draslíku.

Jak se stravovat s onemocněním ledvin?

Pokud trpíte onemocněním ledvin zeptejte se na správnou dietu vašeho lékaře. Ten vám vybere vhodný způsob stravování podle vašich konkrétních potřeb a stavu. Většina lidí s chorobami ledvin v pokročilém stádiu musí dodržovat přísnou dietu, jejímž cílem je snížit množství odpadních látek v krvi. Této dietě se obvykle říká ledvinová dieta.

Související příspěvky: