Jaké jsou rozlohy země v Mexiku?

Obsah

Jaké jsou rozlohy země v Mexiku?

Jaké jsou rozlohy země v Mexiku?

Klimatické podmínky v Mexiku umožňují dvě sklizně ročně. Z celkové rozlohy země tvoří obdělávaná půda asi dvaadvacet procent, na pětačtyřiceti procentech rozlohy jsou pastviny, zbytek tvoří lesy a pouště. V obchodování se zeměmi Evropské unie jsou hlavními plodinami různé druhy bobů, citróny, hroznové víno, ananas nebo avokádo.

Jak se mexik zaměřuje na obnovitelné zdroje?

V energetickém průmyslu se Mexiko nově zaměřuje na obnovitelné zdroje a v roce 2024 už chce ekologicky vyrábět více než třetinu veškeré elektrické energie. Slunečné počasí Mexika přeje zejména solárním elektrárnám.

Co jsou typy zemědělství?

Typy zemědělství 1 nomádské pastevectví – geograficky charakteristické pro Střední Afriku a Střední východ. Jedná se o migrační chov koz a... 2 tradiční, rotační, samozásobitelské – typické pro Střední a Západní Afriku, severozápadní Asii, Amazonii a stepi Jižní... 3 tradiční samozásobitelské zemědělství malých zemědělských závodů – typické pro jižní a Jihovýchodní Asii s... 4 precizní zemědělství More ...

Jak vzrostla cena mexické plodiny?

Když v roce 2011 postihlo Mexiko velké sucho, které zapříčinilo neúrodu, vzrostla na světových trzích cena této plodiny o polovinu. Klimatické podmínky v Mexiku umožňují dvě sklizně ročně.

Související příspěvky: