Co obsahuje meloun?

Obsah

Co obsahuje meloun?

Co obsahuje meloun?

Meloun obsahuje vitamín C (stimulující imunitní systém), vitamin A (udržující zdravé oči) a vitamin B6 (podporujících mozkovou činnost). Je velmi koncentrovanou formou karotenoidu lykopenu.

Co je osvěžení vody melounu?

Tento osvěžující plod jim kromě životně důležité hydratace dodával i mnoho důležitých živin a udržoval je vitálními. Vodní meloun není jenom skvělým osvěžením, ale svými účinky se stává i jednou ze zbraní proti zánětům, jež přispívají k diabetu, artritidě, astmatu, ateroskleróze a dokonce i rakovině.

Co se týče melounů?

Melouny jsou bohaté na elektrolyty (sodík a draslík), takže toto báječné ovoce vyživuje tělo nejenom náhradou elektrolytů, jež se ztratí pocením, ale také buňky hydratuje a udržuje vodní rovnováhu. Tím nakonec podporuje metabolismus a energetizuje tělo.

Jak se pěstuje meloun cukrový?

Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, jež mají různou barvu i tvar. Melouny se dělí na dvě hlavní skupiny, a to vodní meloun (botanicky lubenice obecná, Citrullus lanatus) a cukrový meloun (botanicky meloun cukrový, Cucumis melo ). Meloun cukrový se řadí do rodu Cucumis společně s okurkou setou ( Cucumis sativus ).

Související příspěvky: