Co jsou ořechy?

Obsah

Co jsou ořechy?

Co jsou ořechy?

Obsah článku 1 Co jsou ořechy? 2 Ořechy jsou skvělým zdrojem řady živin 3 Ořechy jsou bohatým zdrojem antioxidantů 4 Ořechy mohou pomáhat při hubnutí 5 Ořechy mohou snížit hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi 6 Ořechy pomáhají lidem s cukrovkou druhého typu a metabolickým syndromem 7 Ořechy pomáhají zmírňovat zánět 8 Ořechy obsahují hodně vlákniny 9 Ořechy jsou chutné, snadno dostupné a... More ...

Proč jsou ořechy volné radikály?

Ořechy jsou doslova nabité antioxidanty, které pomáhají neutralizovat volné radikály, což jsou nestabilní molekuly, které normálně vznikají jako součást metabolických procesů. Lidský organizmus produkuje zvýšené množství volných radikálů například v reakci na nadměrné slunění, stres,znečištění životního prostředí a z řady dalších příčin.

Kde se ořechy ukrývají?

Ořechy se obvykle ukrývají za tuhou skořápkou, kterou je nutné nejprve rozbít, abyste se dostali k vlastnímu jádru (ořechu). Naštěstí si můžeme většinu druhů ořechů koupit již ve “vyloupané” podobě, takže je nemusíte před konzumací loupat sami.

Co jsou ořechy sladké?

Co jsou ořechy? Ořechy jsou čistě technicky zařazeny mezi ovoce. Nicméně, na rozdíl od většiny druhů ovoce, nejsou ořechy sladké a navíc obsahují hodně tuků. Ořechy se obvykle ukrývají za tuhou skořápkou, kterou je nutné nejprve rozbít, abyste se dostali k vlastnímu jádru (ořechu).

Související příspěvky: