Kdo je nejpoužívanějším proteinem?

Obsah

Kdo je nejpoužívanějším proteinem?

Kdo je nejpoužívanějším proteinem?

Už víme, že máme proteinové přípravky pocházející z živočišných a rostlinných zdrojů. Zdaleka nejpoužívanější protein však pochází z mléka a poznáme ho podle anglického popisku na obale WHEY (v anglickém jazyce syrovátka ). Syrovátkové proteiny mají díky své komplexnosti široké spektrum využití za příznivou cenu.

Co jsou proteiny?

Co je protein. Proteiny neboli bílkoviny jsou základními stavebními kameny v lidském těle, skládají se z aminokyselin. Lidský organismus se bez nich neobejde. Neukládají se do zásoby, získáváte je jen prostřednictvím stravy.

Co je proteinový prášek?

Proteinový prášek nám pomůže doplnit bílkoviny, lépe regenerovat, efektivněji hubnout a kvalitně podporovat svalový růst. Už víme, že máme proteinové přípravky pocházející z živočišných a rostlinných zdrojů.

Jaké jsou syrovátkové proteiny?

Syrovátkové proteiny mají díky své komplexnosti široké spektrum využití za příznivou cenu. Zajímavostí může být fakt, že některé bílkoviny v syrovátkovém proteinu (tzv. proteinové frakce), pokud jsou ve své nativní (nedenaturované) formě, vykazují biologickou aktivitu.

Související příspěvky: