Který je nejlepší venkovní ibišek?

Obsah

Který je nejlepší venkovní ibišek?

Který je nejlepší venkovní ibišek?

Patříte-li k těm, kteří podlehli kouzlu nejen jeho, ale všech venkovních ibišků, měli byste vědět, jak je pěstovat, abyste se dočkali nádherných květů. Velkokvětý nebo také americký či bahenní ibišek (Hibiscus moscheutos) je v českých zahradách novinkou, s níž zatím povětšinou nemají naši zahrádkáři ani zahradníci dlouholeté zkušenosti.

Kde vystačí ibišek s přikrývkou?

V oblastech, kde nejsou silné mrazy, vystačí ibišek s menší přikrývkou. Nicméně počasí je vrtkavé a jak známo, každý kraj jiný mrav, počasí nevyjímaje, takže nedejte na řeči o otužilosti a věnujte přikrývce maximální pozornost.

Kde se pěstuje ibišek?

Ibišků je známo několik set druhů, ale v zahradách či bytech se pěstuje jen několik druhů. K nejznámějším venkovním patří ibišek syrský (Hibiscus syriacus) pocházející původně z Číny a Indie. Je to středně velký, opadavý keř se vzpřímeným a poněkud subtilním a neuspořádaným vzrůstem, v dospělosti dosahuje výšky kolem dvou až tří metrů.

Jak pěstovat ibišek trojdílný?

Jednoletou bylinu zvanou ibišek trojdílný (Hibiscus trionum), kterou lze občas objevit i u nás ve volné přírodě, především na jižní Moravě, můžete pěstovat jako zajímavou rostlinu i v zahradě. Je nízkého vzrůstu (od deseti do padesáti centimetrů), má vzpřímenou lodyhu s bohatým větvením a delší větve dostávají poléhavou formu.

Související příspěvky: