Co je litinový radiátor?

Obsah

Co je litinový radiátor?

Co je litinový radiátor?

Litinový radiátor se vyznačuje dlouhou tepelnou setrvačností při předávání tepla do okolí. Hlavním představitel těchto radiátorů na našem trhu jsou radiátory viadrus známé jako radiátor viadru, kalor. Hliníkové radiátory, radiátory lipovica jsou radiátory s nejrychlejším přenosem tepla do prostoru.

Co jsou radiátory?

Radiátory jsou nejběžnějším zařízením používaným k vytápění zejména obytných prostor. Radiátor je tepelný výměník, kterým proudí zpravidla teplá voda ohřívaná kotlem.V průběhu ohřevu dochází v radiátoru k akumulaci tepla a jeho uvolňování do okolí.

Co jsou žebříkové radiátory?

Radiátory 1 Žebrové radiátorysvým tvarem podporují proudění okolního vzduchu. Vyznačují se dlouhou životností, ale také větší... 2 Deskové radiátoryjsou naopak prostorově úspornější a také cenově dostupnější. 3 V koupelnách se často používají speciální koupelnové radiátory- tzv. žebříky, které mají jak estetické, tak praktické... More ...

Jaké jsou typy deskových radiátorů?

Typy deskový radiátorů 10, 11, 21, 22, 33 označují tzv. složení radiátoru tzn. počet topných desek s vodou a počet vnitřních konvektorů mezi těmito deskami (vlnovec). Typ 10 - 1x topná deska, 0x vnitřní konvektor, hloubka radiátoru 5 cm - POZOR tento typ radiátoru je bez krytování (bočnice, horní mřížka)

Související příspěvky: