Co jsou ořechy rozličných tvarů?

Obsah

Co jsou ořechy rozličných tvarů?

Co jsou ořechy rozličných tvarů?

Ořechy rozličných tvarů a chutí jsou v předvánočním období velmi žádanou ingrediencí, i když radost v kuchyni nám přináší celý rok. Díky svému složení jsou velice hodnotnou potravinou z hlediska prospěšných látek. Obsahují vysoké procento nenasycených mastných kyselin, bílkovin, sacharidů, minerálních látek a vitamínů.

Proč je hořkost vlašských ořechů nebezpečná?

Hořkost vlašských ořechů může být nebezpečná. Někdy totiž signalizuje to, že jsou plody napadeny plísní a tudíž se mění jejich chuť, nebo jsou žluklé. To ale většinou poznáte podle zvláštní příchuti, která není příjemná. Ty rozhodně nejezte, uškodili byste si.

Proč se používají vlašské ořechy?

V české domácnosti se nejvíce využívají vlašské ořechy, které jsou považovány za typického představitele ořechů, byť z botanického hlediska se vlastně jedná o peckovice. Ale znáte to. Necháte ořechy rok ve spižírně, a pokud vám úplně nezežluknou, již nemají tak lahodnou chuť jako ty čerstvé.

Jak namočit vyloupané ořechy?

Namočte vyloupané ořechy do misky s vodou. Ořechy by měly být ve vodě louhovány minimálně 24 hodin. Během té doby je dobré vodu vyměnit, stačí 2x-3x. Není to časově nijak náročné, ale výsledek vás určitě překvapí.

Související příspěvky: