Jak pěstovat orchideje?

Obsah

Jak pěstovat orchideje?

Jak pěstovat orchideje?

Pěstování orchidejí od A do Z: Přestaňte je rosit a dejte je na správné místo! Pěstování orchidejí je stále obestřeno zvláštním tajemstvím, které nezkušené pěstitele láká i odrazuje. Ale tyto královny pokojovek jsou rostliny jako každé jiné.

Jak zalévat orchidej?

Zalévání orchidejí: Méně je více 1 Namáčením do vody. Květináč s orchidejí ponořte do odstáté vody, ať už ve vaně, v kyblíku nebo přímo v ozdobném obalu. ... 2 Poléváním. Orchidej zalijte a po deseti minutách přebytečnou vodu z podmisky vylijte. Kořeny nesmí stát ve vodě, jinak uhnijí! 3 Postřikováním. Při postřikování je menší riziko přemokření. Stejně jako při zalévání dbejte na suché srdíčko a nepřemokření substrátu.

Proč pěstování orchidejí?

Pěstování orchidejí je stále obestřeno zvláštním tajemstvím, které nezkušené pěstitele láká i odrazuje. Ale tyto královny pokojovek jsou rostliny jako každé jiné. Když jim dáte to, co potřebují, budou vám dělat společnost řadu let. 1.

Jaké jsou nároky na pěstování rostlin?

Každá rostlina by měla být označena přesným názvem a případně i etiketou se specifikací nároků na pěstování. Substrát v nádobě by měl být lehký, nikdy přemokřený a bez skvrn na povrchu. Kořenový systém by měl být rozvinutý. Kořeny by měly být nepoškozené, ty zdravé mají šedou barvu a zelené špičky.

Související příspěvky: