Kde jsou nejvíce ohrožené zemětřesení?

Obsah

Kde jsou nejvíce ohrožené zemětřesení?

Kde jsou nejvíce ohrožené zemětřesení?

Mapa ukazuje místa nejvíc ohrožená zemětřesením Mapa vytvořená týmem geografa Benjamina Henniga z univerzity v anglickém Sheffieldu ukazující místa s nejvyšší pravděpodobností seizmické aktivity, zohledňující také hustotu zalidnění oblastí.

Co je ohnisko zemětřesení?

Pojmy 1 Ohnisko zemětřesení je prostor konečných rozměrů, ve kterém vzniká zemětřesení. Jeho délkové rozměry dosahují až... 2 Hypocentrum je bodem, kterým je nahrazováno ohnisko a je kladeno do těžiště ohniska. 3 Epicentrum je kolmý průmět hypocentra na povrch Země. 4 Hloubka ohniska je vzdálenost mezi hypocentrem a epicentrem. 5 Epicentrální vzdálenost je vzdálenost epicentra od... More ...

Jak získat záznamy o zemětřeseních?

Dejte dohromady záznamy o zemětřeseních z celého světa za dobu 4000 let a ukažte, ve kterých oblastech exponovaných riziku žije nejvíc lidí. Přesně tento postup na vytvoření interaktivní mapy míst ohrožených zemskými otřesy dodržel tým geografa Benjamina Henniga z univerzity v anglickém Sheffieldu. Informuje o tom server LiveScience.

Kde se odehrávaly zemětřesení?

Ukazuje tak reálné ohrožení lidské populace v konkrétních lokalitách. Mapa poskytuje podrobnou vizualizaci všech „významných“ zemětřesení od roku 2150 před naším letopočtem až do současnosti. V patrnost byly brány ty seismické události, které splnily daná určitá kritéria.

Související příspěvky: