Jak připravit banány na alobal?

Obsah

Jak připravit banány na alobal?

Jak připravit banány na alobal?

Postup: Banány nakrájíme podélně na poloviny a vložíme je na alobal do formy. Každou půlku banánu potřeme medem a posypeme cukrem a skořicí (případně zalijeme rumem). V troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme 10 až 15 minut. Podáváme ještě teplé se lžící řeckého jogurtu a ořechů.

Proč se banány zčernají?

Taky se vám často stává, že než stačíte banány sníst, zčernají? Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a hodně měkkých banánů, které nemáte chuť sníst jen tak, se dá vyrobit spousta dobrot. Asi jste si všimli, že čím je banán zralejší, tím sladší má chuť.

Proč je banán zralejší?

Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a hodně měkkých banánů, které nemáte chuť sníst jen tak, se dá vyrobit spousta dobrot. Asi jste si všimli, že čím je banán zralejší, tím sladší má chuť.

Jak připravit banánové těsto?

Přidejte jeden a půl banánu a rozmačkejte. Pak přidejte cukr, mouku prosátou s práškem do pečiva a solí, skořici, vejce a mléko a dobře promíchejte. 2. Těsto nalijte do vhodné vymazané formy, na povrch položte zbytek banánu nakrájený na plátky, dejte do mikrovlnky a zapněte na 8 minut na plný výkon, dokud není těsto „propečené“ i uvnitř.

Související příspěvky: