Kde jsou palmy schopny přežít?

Obsah

Kde jsou palmy schopny přežít?

Kde jsou palmy schopny přežít?

Palmy jsou exotické rostliny, avšak některé z nich rostou v prostředí, kde horka střídají i období chladu s častým mrazem. Hranice mrazuodolností některých druhů se přibližuje hodnotám blízko -20 ° C. I v těchto teplotách jsou palmy schopny přežít.

Proč jsou palmy na Slovensku rozšířené?

Přece jen palmy na Slovensku nejsou zatím velmi rozšířené a běžné, Ikeda z našich rukou se dostali už stovky palem do všech koutů Slovenska a to v různých druzích Zasadit a nechat růst Když už je počasí stabilnější a máme vybrané vhodné místo pro výsadbu palmy, začneme s přípravou jámy, do které rostlinu zasadíme.

Jak pěstovat palmy v zimě?

V této části se dozvíte, jak palmy zazimovat, jak se o ně v zimě starat, jak je zalévat, jak dosáhnout co nejlepší klíčivost semen, což ovlivňuje zdravý růst palem atd ... .. Palmy jsou exotické rostliny, avšak některé z nich rostou v prostředí, kde horka střídají i období chladu s častým mrazem.

Co jsou nejdůležitější části palmy?

Nesmíme zapomínat na to, že nejdůležitější částí palmy jsou kořeny!Když omrznou listy, po čase vyrostou nové. Když se však mrazem poškodí kořeny, rostlina se z toho bude těžko vzpamatovávat!Půdu pak po vložení palmy a dosypání substrátu dobře upěchujeme a polijeme.

Související příspěvky: