Co je brokolice protizánětlivé?

Obsah

Co je brokolice protizánětlivé?

Co je brokolice protizánětlivé?

Shrnutí: Brokolice je jedním z nejlepších zdrojů sulforafanu, což je antioxidační látka s výraznými protizánětlivými účinky. Avokádo patří mezi potraviny s výborným protizánětlivým účinkem. Obsahuje množství draslíku, hořčíku, vlákniny a mono-nenasycených kyselin s prospěšným účinkem na srdce.

Které potraviny jsou protizánětlivé?

Avokádo patří mezi potraviny s výborným protizánětlivým účinkem. Obsahuje množství draslíku, hořčíku, vlákniny a mono-nenasycených kyselin s prospěšným účinkem na srdce. Dále obsahuje karotenoidy a tokoferoly, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění ( 19, 20, 21 ).

Co je broskev v češtině?

Slovo broskev v češtině vzniklo spojením původního latinského názvu persica či malum persicum (perské jablko) se slovem brassica (brukev). Ve staročeštině se pak o broskvi hovořilo jako o břeskvi, břetkvi, také jako o madlenkách, májovém květu, nektarinkách i o perských jablkách a o tvrdkách.

Co je protizánětlivé ovoce?

13 potravin s protizánětlivým účinkem 1 Drobné ovoce (bobulovité ovoce nebo souplodí) Jedná se o malé plody, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů. Tyto druhy ovoce obsahují antioxidační látky zvané antokyany. 2 Tučné ryby. Ryby s vysokým obsahem tuku představují výborný zdroj bílkovin a omega-3-mastných kyselin s dlouhým řetězcem (EPA a DHA). 3 Brokolice. Brokolice je velice výživná zelenina. Řadí se do čeledi Brukvovité (kam dále patří také květák, kapusta, růžičková kapusta atd.).

Související příspěvky: