Co musíte udělat při vstupu do Brazílie?

Obsah

Co musíte udělat při vstupu do Brazílie?

Co musíte udělat při vstupu do Brazílie?

Při vstupu do Brazílie, musí všichni turisté vyplnit cartao de Entrada / Saida (vstupní / výstupní doklad). Jedná se o uzký papír, který dostanete v letadle na vyplnění nebo si ho můžete vzít na stolech před vstupní kontrolou. Imigrační úředníci si nechávají část dokladu a vaší povinností je si uchovat zbylou část.

Jaké jsou náklady na bydlení v Brazílii?

Náklady na bydlení a stravování jsou v Brazílii celkem přijatelné, až na hlavní turistická místa, kde vás ceny zaskočí (Rio). Cenově rozumné jsou hotely (kromě Ria), potraviny (včetně stravování) a cestování autobusem. Mezi poměrně drahé věci patří opalovací krémy, kvalitní značkové oblečení a elektrotechnika.

Jaké jsou ceny v Brazílii?

Ceny samozřejmě obecně závisí na období, kdy do Brazílie cestujete. V době, kdy je v Brazílii léto, tedy od prosince do dubna, jsou zde ceny samozřejmě vyšší, zvlášť v období festivalů se celková cena může až zdvojnásobit.

Co se děje v brazilské měně?

Veškeré podrobnější informace o vstupu do Brazílie je možné nalézt na stránkách konzulátu České republiky v Sao Paulu. Před odjezdem doporučujeme pokusit se získat co nejvíce informací o aktuálních podmínkách a rizicích v zemi. Brazilská měna je brazilský real (BRL), často napsaná jako R$.

Související příspěvky: