Kdo je olivovník evropský?

Obsah

Kdo je olivovník evropský?

Kdo je olivovník evropský?

Olivovník evropský (Olea europaea) je velice pomalu rostoucí stálezelená dřevina. Nejstarší exempláře bizardních tvarů zdobí krajinu stovky až tisíce let. Z poměrně krátkého kmenu vyrůstá rozložitá koruna. Strom dosahuje výšky až 15 metrů. Na trnitých větvích vyrůstají úzké kopinaté listy, s charakteristickým šedozeleným zbarvením.

Jak udržovat olivovníky tuhou zimu?

Starší olivovníky vydrží i naši tuhou zimu většinou jen se ztrátou některých mladších výhonů. Je vhodné přihrnout kolem kmínku vrstvu zeminy a u malých stromků překrýt korunu chvojím.

Jak pěstovat olivovník?

Jak pěstovat olivovník? 1 Olivy plodí až půlstoleté stromy. Olivovník patří do skupiny stálezelených dřevin. Má hustou korunu s úzce kopinatými... 2 Pěstování. Stromy jsou velmi nenáročné jak na péči, tak i na složení zeminy. Substrát je poměrně snadné namíchat; 3 Sklizeň oliv. Zralé olivy jsou nepoživatelné, trpké a poměrně suché. Proto se nakládají do solného nálevu nebo... More ...

Jaké venkovní olivovníky zalévat?

Starší venkovní olivovníky zalévat nemusíme, menší zálivka je vhodná při extrémně dlouhém suchém létě a v bezmrazém počasí po dlouhotrvajícím suchu (zima bez deště či sněhu). V zimě potřebuje suché chladno a čerstvý vzduch, jinak by mu nevyrašily pupeny.

Související příspěvky: