Co jsou staré mince a jejich hodnota?

Obsah

Co jsou staré mince a jejich hodnota?

Co jsou staré mince a jejich hodnota?

Vzácné staré mince a jejich hodnota 1 Legendární Double Eagle 1933. Příběh mince Double Eagle dobře znají všichni sběratelé mincí. V roce 1933 americký... 2 Nejvzácnější dolar – Flowing Hair Dollar 1794. Flowing Hair Dollar byl nejspíš vůbec první stříbrný dolar vydaný... 3 Nadčasový Brasherův Dublon 1787. Vraťme se zpátky v čase do Spojených států roku 1783, kdy se po válce... More ...

Kdo je nejvzácnější oběžnou mincí Československa?

Nejvzácnější oběžnou mincí Československa je 5 haléř z roku 1924. Kdo by řekl že tato malá nenápadná mince má v dnešní době cenu až 400 000 Kč! Při ražbě této mince prasklo razidlo a tak muselo být ražení ukončeno a tyto kousky byly darovány vysoko postaveným členům mincovny a vlády, ale také se dotaly 2-3 kusy do oběhu.

Proč byla mince Liberty Head vyražena?

Niklák Liberty Head z roku 1913 byl vůbec první mincí, která v prodejní ceně prolomila hranici milionu dolarů. Zároveň se stala první neexistující, přesto vzácnou a žádanou mincí. Proč neexistující? Protože neexistoval žádný historický záznam, který by dokládal, že tato mince byla vyražena.

Proč jsou mince vzácnými?

Mince se stávají vzácnými tehdy, kdy je daného ročníku raženo málo, nebo se z jakéhokoliv důvodu stane nějaká chyba při ražbě. Tyto mince se poté dostávají do hledáčku numismatické obce a jsou předmětem mnoha aukcí. Většinou se ani nedostanou do oběhu a šance na nalezení takovéto mince je mizivá.

Související příspěvky: