Jaká je hustota svalů a tělesného tuku?

Obsah

Jaká je hustota svalů a tělesného tuku?

Jaká je hustota svalů a tělesného tuku?

Rozdíl v hmotnostech muže či ženy s beztvarou postavou a zarytého sportovce lze přisoudit rozdílu v hustotách (měrných objemech) svalů a tělesného tuku. Svalová tkáň totiž váží na jednotku objemu více než tuk. Hustota svalů se pohybuje od 1.1 g/cm3, zatímco hustota tělesného tuku je přibližně 0.9 g/cm3.

Jaká je hustota svalů?

Svalová tkáň totiž váží na jednotku objemu více než tuk. Hustota svalů se pohybuje od 1.1 g/cm3, zatímco hustota tělesného tuku je přibližně 0.9 g/cm3. Protože svaly váží na jednotku objemu více než tuk, měření obezity známé jako Body Mass Index (BMI) dává proto v některých případech chybné hodnoty. Chybné hodnoty BMI?

Proč chovat prasata na maso a tuk?

Chov prasat na maso a tuk ve vlastní zemědělské usedlosti je dnes pro začínající chovatele poměrně cenově dostupný. Selata jsou všežravci, kteří se živí téměř jakoukoliv rostlinnou a živočišnou potravou, stejně jako odpad ze stolu svých majitelů.

Jak se chovat prasata doma?

Chov a chov prasat doma, aby bylo zajištěno jejich rodiny, se často stává zdrojem příjmů pro vesničany. Díky moderním technologiím mohou chovatelé hospodářských zvířat již 9-10 měsíců krmit selata na porážkovou hmotnost 120-130 kg.

Související příspěvky: