Co je příčinou poruchy zapalovací cívky?

Obsah

Co je příčinou poruchy zapalovací cívky?

Co je příčinou poruchy zapalovací cívky?

Závada zapalovací cívky má za následek, že jedna nebo více zapalovacích svíček nedostávají odpovídající množství energie. Pokud máte problémy s uvedením vozidla do chodu za studena, je to dostatečný signál potenciální poruchy zapalovací cívky. Proveďte jednoduchou zkoušku na vysokonapěťovýchh kabelech, je-li jiskra na jednotlivýchych kabelech.

Proč jsou zapalovací cívky vadné?

Zapalovací cívky přenášejí energii z akumulátoru a přenášejí ji na zapalovací svíčky, které zapalují palivo a zajišťují chod vašeho vozidla. Zde uvádíme některé běžné situace, při nichž byste měli hledat možnou příčinu u vadné zapalovací cívky.

Může to způsobit přetížení napětí zapalovací cívky?

Toto dodatečné napětí může způsobit přetížení napětí na zapalovací cívce, jenž může vést až k přehřátí a eventuálnímu selhání cívky. Vibrace mohou poškodit vinutí a izolaci zapalovací cívky , které způsobují zkraty nebo zlomy na sekundárních vinutích.

Co se týče odtrhu zapalovací svíčky?

Zásahem do vzdálenosti elektrod a nedodržením předepsaného odtrhu zapalovací svíčky u moderních motorů si ale člověk koleduje o problém. V lepším případě se zhorší jízdní vlastnosti vozu, v horším případě to výrazně ovlivní živostnost svíčky nebo jiných komponent spalovacího prostoru.

Související příspěvky: