Jak správně množit borovice?

Obsah

Jak správně množit borovice?

Jak správně množit borovice?

Jak správně borovice množit 1 Prvním a nejdůležitějším krokem je výběr správné sazenice. Takové, které se bude ve vašem klimatu dařit. ... 2 Vyberte si, jakým způsobem a kde budete borovici pěstovat. Můžete použít sazenice v květináči nebo bez. ... 3 Kořeny zalívejte lehce. Ano, měly by být stále vlhké, ale ne ulité. Pokud jsou kořeny zapleteny do sebe, rozpleťte je, aby byly co nejvíce roztažené.

Jak pěstovat borovice?

Pěstujeme borovice – nenáročné jehličnany všech velikostí 1 Obecně o borovicích. Borovice mají hluboké kořeny, jsou odolné vůči silnému větru a na svých větvích tvoří úzké jehlice... 2 Druhy borovic. V lesích a parcích nejčastěji potkáme borovici lesní (pinus sylvestris), borovici černou (pinus nigra)... 3 Jak správně borovice množit. Množit borovice můžete buď ze semen, nebo... More ...

Kdo je největší rod borovice?

Borovice (Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité (Pinaceae). Se zhruba 110 druhy jde o největší rod čeledi.

Kde jsou borovice původní v ČR?

L., 1753. Areál rozšíření. Druhy původní v ČR: borovice lesní ( Pinus sylvestris) borovice kleč ( Pinus mugo) borovice blatka ( Pinus uncinata subsp. uliginosa) Některá data mohou pocházet z datové položky. Borovice ( Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité ( Pinaceae ).

Související příspěvky: