Které rostliny tvoří pokojovku?

Obsah

Které rostliny tvoří pokojovku?

Které rostliny tvoří pokojovku?

Mezi nejznámějšími pokojovkami tvoří výběžky zelenec (Chlorophytum cosmosum), lomikámen (Saxifraga stolonifera), tolmiea (Tolmiea sp.) a sleziník (Asplenium bulbiferum). Kaktusy a bromélie tvoří často odnože. Mladé rostliny kolem báze mateřské, dobře vyzrálé odnože již mívají své kořínky.

Kdy se rostliny rozmnožují?

Pokojové rostliny se většinou snadno rozmnožují vegetativně. Stonkovými či listovými řízky můžeme získat mnoho kvalitních sazenic. A pak je rozdávat nebo si z bytu učinit prales. Nejvhodnější dobou pro množení pokojových rostlin je právě jaro a počátek léta. Kdy je dostatek světla a vyšší teploty.

Co je rozdíl mezi rostlinou a stromem?

To lze považovat za hlavní rozdíl mezi rostlinou a stromem. Rostliny jsou mnohobuněčné eukaryoty království Plantae. Příklady rostlin jsou stromy, keře, byliny, trávy, kapradiny a mechy.

Jak množíme rostliny?

Rostliny množíme několika způsoby, řízkováním, pomocí výběžků, odnoží nebo dělením trsů. Každá rostlina má svou metodu, některé, dobře se množící, většinou pak několik nebo všechny. Při řízkování odebíráme části rostlin, které odřízneme, ránu potřeme růstovým stimulátorem a zapíchneme do substrátu, kde nám řízek zakoření a začne růst.

Související příspěvky: