Co jsou vitamíny pro koně?

Obsah

Co jsou vitamíny pro koně?

Co jsou vitamíny pro koně?

Vitamíny, tj. doplňková krmiva pro koně, značek NutriHorse a Pavo jsou bohaté na důležité minerální látky a vitamíny pro koně.Třídíme je na základní, které fungují jako podpora dobrého zdravotního stavu koní, pro koně ve vysoké zátěži a pro specifické problémy, které pomáhají řešit již vzniklé potíže, např. na podporu reprodukce (před připouštěním ...

Co jsou proteinové nápoje pro hubnutí?

Proteinové nápoje zrychlí metabolismus, sníží pocit hladu, odstraní chutě na sladké a podpoří tak hubnutí. Vedle toho podporují regeneraci a obnovu tkání a buněk a posilují imunitní systém.

Proč je vitamín C prospěšný pro koně?

Suplementace vitamínu C je v podstatě prospěšná pro každého koně. Pozitivně se projeví lepší odolností vůči infekcím, lepší regenerací po zátěži a odolností vůči stresu. Vitamín C je také vhodný pro prevenci a jako doplněk léčby onemocnění kostí, kloubů, vazů a šlach.

Jaká je doporučená dávka vitamínu B1 pro koně?

Doporučená denní dávka (dle NRC pro 500 kg koně): 30 – 62,5 mg denně. U koní v mírné zátěži není potřeba vitamín B1 dodávat, suplementace je vhodná pro sportovní a dostihové koně ve vysoké zátěži. Vyšší dávky působí slabě sedativně a mohou redukovat nervozitu koní.

Související příspěvky: