Co jsou dýňová semínka?

Obsah

Co jsou dýňová semínka?

Co jsou dýňová semínka?

Dýňová semínka jsou ceněná hlavně jako zdroj minerálního zinku, který chrání náš imunitní sytém. Semena z dýně jsou velmi dobrým zdrojem i dalších minerálů jako je fosfor, hořčík, mangan nebo měď a železo.

Jak použít dýňová semínka do polévek?

Míchejte, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté vše dejte do porcelánové mísy s kořením a míchejte, dokud směs nevychladne. Dýňová semínka můžete také přidávat do krémových polévek místo upražených krutonů nebo salátů z rukoly, čerstvého baby špenátu a dalších druhů zeleninových salátů.

Co jsou výhody dýňových semínek?

Benefity dýňových semínek 1 Obsahují velké množství minerálů včetně fosforu, hořčíku, manganu, železa a mědi. 2 Obsahují fytosteroly, sloučeniny, u kterých bylo prokázáno, že dokážou snížit hladinu cholesterolu. 3 Obsahují L-tryptofan, který zlepšuje spánek a předchází depresím. 4 Jsou bohaté na zinek, což je přirozená ochrana před osteoporózou. 5 Jsou dobrým zdrojem vitaminu E, obsahují asi 35,10 mg tokoferolu na 100 g.

Jak povařit semínka z dýně?

Semínka z jiných typů dýně povařte deset minut (na litr vody dejte dvě lžíce soli a dva šálky semínek). Usušte je, promíchejte s olivovým olejem a rozetřete na pečicí papír. Troubu rozpalte na 150 °C a semínka pečte cca 30 minut, dokud nezezlátnou. Nezapomeňte je každých deset minut promíchat.

Související příspěvky: