Jaké jsou rozdíly v červené paprikě?

Obsah

Jaké jsou rozdíly v červené paprikě?

Jaké jsou rozdíly v červené paprikě?

Jaký rozdíl v sobě skrývají různé barvy? 1 Červená paprika – především zdroj beta karotenu. Je dokázáno, že 150 g červené papriky nám dodá denní doporučenou dávku beta karotenu neboli provitamínu A, který pozitivně působí na pleť, chrání ... 2 Žlutá paprika – ochrana našich očí. Žlutá nebo také oranžová paprika je významným zdrojem vitamínu E a také 2 důležitých antioxidantů – zeaxanthinu a luteinu. 3 Zelená paprika – třeba pro zlepšení nálady. To nejdůležitější, co se v zelených paprikách ukrývá, je kyselina listová, kterou ocení zejména těhotné ženy.

Proč jsou zelené papriky užitečné pro těhotné maminky?

Zelené papriky jsou užitečným zdrojem kyseliny listové, proto jsou vhodná zvláště pro těhotné maminky, které konzumací zlepšují rozvoj nervové soustavy u dítěte. Mají také pozitivní účinky na krvetvorbu a navíc zlepšují náladu a uklidňují.

Proč jsou zelené papriky užitečné pro vaše oči?

Ty obsahují zejména vitamín E a antioxidanty, které jsou velmi důležité pro naše oči - díky nim výrazně snižujeme riziko vzniku šedého zákalu. Zelené papriky jsou užitečným zdrojem kyseliny listové, proto jsou vhodná zvláště pro těhotné maminky, které konzumací zlepšují rozvoj nervové soustavy u dítěte.

Proč jsou papriky prospěšné?

Červená, žlutá nebo zelená? Papriky jsou pro naše tělo prospěšné bez ohledu na to, jakou barvu mají. Všechny čerstvé plody obsahují vitamíny B a C a také dávku různých minerálů, jako vápník, draslík, železo a hořčík.

Související příspěvky: