Co jsou nejpopulárnější odrůdy brambor?

Obsah

Co jsou nejpopulárnější odrůdy brambor?

Co jsou nejpopulárnější odrůdy brambor?

Nejpopulárnější jsou odrůdy DALI, GALA, MARABEL, ADÉLA, KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY, z těch nejnovějších pak ANATORI nebo LILLY. Především k dlouhodobému uskladnění jsou pak vhodné polorané odrůdy brambor, jejichž vegetační doba je 110 až 130 dní. Mezi nejznámější patří LAURA, BERNINA, CONCORDIA, ANTONIE, KARIN, CINJA nebo červená RED ANNA.

Proč jsou brambory v Česku oblíbenou přílohou?

Brambory jsou v Česku oblíbenou přílohou, ročně jich na osobu spotřebujeme úctyhodných 70 kilo. A není tajemstvím, že těm doma vypěstovaným se chuťově ty ze supermarketů nemohou rovnat.

Proč jsou brambory rané?

Velmi rané odrůdy brambor potřebují od sadby do sklizně jen 90 až 100 dní. Vynikají dynamickým a rychlým nárůstem hlíz. Hodí se proto k jarní výsadbě a k brzké konzumaci. Velmi rané brambory ale nejsou vhodné pro skladování, naopak jsou určeny k přímé spotřebě.

Jak se pěstovat brambory v dubnu?

Čas na výsadbu pomalu přichází. Právě v dubnu totiž nastává doba, kdy zem rozmrzne a uchová si stálou teplotu nad bodem mrazu. Nejsou ale brambory jako brambory. Ať už se do pěstování chcete pustit poprvé, nebo jste zkušený pěstitel, vsaďte vždy na kvalitní novou sadbu.

Související příspěvky: