Jaké jsou příznaky autismu?

Obsah

Jaké jsou příznaky autismu?

Jaké jsou příznaky autismu?

Neexistuje laboratorní ani lékařské vyšetření pro detekci autismu, takže se lékaři musí spoléhat na příznaky v chování. V minulosti se mnozí zdráhali označit dítě za autistické, dokud nebyly příznaky zřejmé.

Proč je autismus častější?

Podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí je dnes autismus desetkrát častější než v 80. letech. Odhaduje se, že například ve Velké Británii 1 ze 68 dětí trpí nějakou formou autismu.

Jak se zvýšil počet dětí s autismem v Kalifornii?

V Kalifornii se počet dětí s autismem ve státním programu sociálních služeb mezi roky 1998 a 2002 téměř zdvojnásobil, což překonalo počet případů dětské rakoviny, juvenilního diabetu a Downova syndromu. Celoevropský autismus zasáhne třikrát až čtyřikrát více chlapců než dívek; růst zaznamenávají obě skupiny stejný. Způsobuje očkování autismus?

Jak byla definice autismu rozšířena?

Definice autismu byla v uplynulém desetiletí rozšířena tak, aby zahrnovala širší spektrum problémů s komunikací a sociální interakcí. "Před deseti lety jednoduše nebylo mnoho dětí s mírným autismem diagnostikováno," říká doktor Adrian Sandler, pediatr zaměřený na vývoj a chování z misijní dětské nemocnice v Asheville v Severní Karolíně.

Související příspěvky: