Co je avokádo?

Obsah

Co je avokádo?

Co je avokádo?

Avokádo je plodem hruškovce přelahodného (avokádovníku), stromu, s latinským názvem Persea americana ( 1 ). Avokádo obsahuje řadu důležitých živin a přidává se do celé řady pokrmů, protože má vynikající a bohatou chuť. Nejznámější jídlo s avokádem je guacamole. V poslední době se avokádo těší u lidí se zájmem o zdravou výživu velké oblibě.

Proč je avokádo škodlivý?

Avokádo také neobsahuje žádný cholesterol ani sodík a obsahuje jen velmi málo nasycených tuků. I když dnes již víme, že cholesterol není tak škodlivý jak jsme se dříve domnívali, je možné, že řada odborníků "ze staré školy" avokádo lidem doporučuje právě kvůli nízkému obsahu cholesterolu.

Proč je avokádo zdravé?

Zatímco většina druhů ovoce obsahuje hlavně karbohydráty (sacharidy), avokádo je naopak velmi bohatým zdrojem zdravých tuků. A řada studií ukazuje, že avokádo je velmi prospěšné pro vaše zdraví. V tomto článku se podíváme na 12 důvodů, proč je avokádo zdravé a měli byste ho zařadit do vašeho jídelníčku.

Jaká je hmotnost avokáda?

Existuje řada různých druhů avokáda, které se liší tvarem (od hruškovitého tvaru až po tvar koule) a barvou (od zelené po černou). Také hmotnost jednotlivých druhů avokáda se liší od 220 gramů až po 1,4 kg.

Související příspěvky: