Co je ovoce, nebo zelenina?

Obsah

Co je ovoce, nebo zelenina?

Co je ovoce, nebo zelenina?

Ovoce, nebo zelenina? Ovoce, nebo zelenina? Rozeznat ovoce od zeleniny zdánlivě patří mezi elementární znalosti. A přece leckdo zaváhá, když se má během nakupování v supermarketu rozhodnout, kterou klávesnici zvolit třeba při vážení melounu.

Jak se používá avokádo v kosmetice?

­ V Mexiku byla nalezena semena avokáda, jejichž stáří se odhaduje na 7000 let. ­ Avokádo se používá i v kosmetice – např. jako pleťová maska z avokáda. Jak na něj: ­ Avokádo lze přidávat do všech druhů salátů. ­ Výborná je i pomazánka či dip.

Jak začít pěstování avokáda?

Pěstování avokáda 1 Vyjměte pecku z avokáda a omyjte ji 2 Semínko otočte špičkou nahoru a malým znamínkem dolů 3 po obvodu (zhruba v polovině) semínka zapíchejte 3 – 4 párátka 4 položte semínko (špičkou nahoru) do horní části sklenice nebo kelímku tak, aby párátka přesahovala její strany 5 sklenici až po párátka naplňte vodou a její hladinu udžujte 6 klíčení trvá 2 – 8 týdnů More ...

Co se řadí mezi ovoce v plodové zelenině?

Od listové přes kořenovou, košťálovou zeleninu až k těm plodovým. Právě v plodové zelenině se často chybuje, protože například melouny, které obsahují cukr podobně jako ovoce, se řadí někdy mezi ovoce, i když je to zelenina,“ říká docent Josef Sus z České zemědělské univerzity v Praze.

Související příspěvky: