Kdo jsou netopýři?

Obsah

Kdo jsou netopýři?

Kdo jsou netopýři?

Koronaviry SARS, MERS a parně i Covid-19. Všechny tyto pohromy mají společného původce – netopýry. Obratní letouni jsou v nich ale nevinně, své viry předávají nevědomky. Netopýři jsou rezervoáry nebezpečných koronavirů (virů s povrchem připomínajícím sluneční koronu), které se v posledních desetiletích přenášejí na lidi.

Kde byl přijat netopýr pestrý?

Vlašim – Do záchranné stanice pro handicapované živočichy Českého svazu ochránců přírody Vlašim byl přijat netopýr pestrý. Shodou okolností ten večer pořádalo Podblanické ekocentrum Netopýří noc ve spolupráci se základní organizací Českého svazu ochránců přírody Nyctalus, a tak mohli návštěvníci této akce na vlastní oči vidět vypouštění netopýra.

Jaký je počet netopýrů v České republice?

V České republice žije až 26 druhů netopýrů a dožívají se kolem 40 let. Díky lidské činnosti ubylo přirozených úkrytů netopýrů, a proto jsou nuceni přesídlovat do lidských obydlí, kostelů a jiných staveb.

Jak dlouho žijí netopýři v České republice?

V České republice žije až 26 druhů netopýrů a dožívají se kolem 40 let. Díky lidské činnosti ubylo přirozených úkrytů netopýrů, a proto jsou nuceni přesídlovat do lidských obydlí, kostelů a jiných staveb. Pokud se ve vašem domě, na půdě či kdekoli jinde nachází netopýři, buďte při jejich vystěhování opatrní, jelikož jsou chránění.

Související příspěvky: