Co jsou hormony u člověka?

Obsah

Co jsou hormony u člověka?

Co jsou hormony u člověka?

Hormony u člověka. Hormony jsou produkty žláz s vnitřní sekrecí, nebo tkání produkující hormony, vylučované přímo do krevního oběhu. Mají většinou bílkovinnou povahu (jde tedy o aminokyselinové hormony) nebo jde o látky odvozené od cholesterolu ( steroidy ).

Jaké jsou kalorické hodnoty avokáda?

Avokádo obsahuje velké množství draslíku, což vám může pomoci udržovat krevní tlak ve zdravém rozmezí. Jak víme, avokádo obsahuje velké množství tuků. Až 77% kalorické hodnoty avokáda je tvořeno tuky. Díky tomu ja avokádo jednou z "nejtučnějších" potravin rostlinného původu na světě. A navíc avokádo neobsahuje jen tak ledajaké tuky.

Jaká je hmotnost avokáda?

Existuje řada různých druhů avokáda, které se liší tvarem (od hruškovitého tvaru až po tvar koule) a barvou (od zelené po černou). Také hmotnost jednotlivých druhů avokáda se liší od 220 gramů až po 1,4 kg.

Jaké jsou vitamíny v avokádě?

Avokádo je velmi zdravé a obsahuje řadu živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálů. Tady jsou nejdůležitější živiny a vitamíny, které najdete ve 100 gramech avokáda ( 3 ): Vitamín K: 26% denní doporučené dávky.

Související příspěvky: