Proč olivový olej zmírňuje zánět?

Obsah

Proč olivový olej zmírňuje zánět?

Proč olivový olej zmírňuje zánět?

Olivový olej zmírňuje zánět, což je pravděpodobně jeden z hlavních důvodů, proč má tak pozitivní účinky na vaše zdraví. Za protizánětlivé účinky olivového oleje do značné míry odpovídají antioxidanty.

Co je olivový olej proti zánětu?

Shrnutí: Olivový olej obsahuje řadu živin, které pomáhají v boji proti zánětu. Mezi tyto živiny patří například kyselina olejová a také antioxidant oleokantal. Cévní mozková příhoda vzniká při porušení zásobování mozku krví, a to buď v důsledku ucpání cévy sraženinou nebo v důsledku krvácení do mozku.

Co obsahuje Extra panenský olivový olej?

Olivový olej obsahuje antioxidanty, které pomáhají v boji se zánětem a brání oxidaci cholesterolu v krvi, což jsou dva důležité rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění ( 8, 9 ). Shrnutí: Extra panenský olivový olej obsahuje velké množství antioxidantů, které mají celou řadu pozitivních biologických účinků.

Jaké jsou účinky olivového oleje?

Účinky olivového oleje 1 působí preventivně před kardiovaskulárním a nádorovým onemocněním 2 má výrazné antioxidační účinky 3 obsahuje vitamíny A, D, K, E a napomáhá některým dalším vitamínům rozpustným v tucích v jejich vstřebávání do organismu 4 snižuje hladinu cholesterolu 5 působí proti zácpě a nadýmání 6 má detoxikační účinky 7 podporuje metabolismus tuků a napomáhá trávení, je... 8 zpomaluje stárnutí More ...

Související příspěvky: