Který je přídavek kaštanového pyré?

Obsah

Který je přídavek kaštanového pyré?

Který je přídavek kaštanového pyré?

Slavnostním dovršením výroby kaštanového pyré je přídavek rumu, který aróma jedlých kaštanů jen zvýrazní. Kaštanové pyré má poměrně univerzální použití od pohárů se zmrzlinou, ovocem a šlehačkou až po krémy, pěny a další sladkosti. Z kaštanového pyré je vynikající polévka, ale gurmánským vrcholem je obloha k pečené drůbeži či zvěřině.

Co jsou pečené kaštany?

Hodí se pro přípravu různých krémů, koláčů, zákusků, ale i jako nádivka či příloha k masu. Asi nejznámější jsou ale ty pečené, které se dají jen tak ujídat při popíjení svařáku. Proto pro vás máme pár praktických rad a tipů, jak jedlé kaštany připravit doma v troubě tak, aby chutnaly skvěle.

Jak se vaří očištěné kaštany?

Postupně se uvařené kaštany po pěti až šesti kusech vyberou z vody a loupou ne od špičky, ale z protilehlé „tupé“ strany. A teprve nyní přichází rozhodující okamžik. Dobře očištěné kaštany se pak vaří asi dvacet minut do změknutí. Musí se dávat pozor, aby se nepřipálily, ale také nerozvařily.

Jak dlouho péct kaštany?

Jak dlouho péct kaštany? Troubu si předem rozpalte na 200–210 °C, nařezané kaštany rozložte na suchý plech křížkem nahoru a vložte je do vyhřáté trouby. Pečte je asi 15–25 minut podle velikosti. Občas je promíchejte vařečkou.

Související příspěvky: