Jak se používá keramika v domácnosti?

Obsah

Jak se používá keramika v domácnosti?

Jak se používá keramika v domácnosti?

Do téhle skupiny spadá keramika, která se používá v domácnosti, ať už jsou to talíře, hrníčky, konvice, misky, formy na pečení, zeláky či sádláky. Nezapomněli jsme ani na zvířátka, pro které vyrábíme krmítka v mnoha velikostech a tvarech.

Co je keramika pro hrnčířství?

Keramika (řecky „pro hrnčířství“) je směs anorganických nekovových materiálů nebo uhlíkový materiál, vyrobený pálením v peci za vysokých teplot. Keramika se využívá pro výrobu nádobí, nástrojů, šperků, v sochařství, ve stavebnictví a kamnářství.

Proč se používá glazura na užitkovou keramiku?

Glazura, která se na užitkovou keramiku používá, je zdravotně nezávadná, prochází externími laboratorními testy. Protože výrobky vypalujeme na 1250° C, jsou velmi odolné, nestárnou, nepropouští, jsou mrazuvzdorné a vhodné do myček nádobí i do mikrovlnných trub.

Jak vypálit hotovou keramiku?

Vypálení hotového předmětu 1 Dejte keramiku do elektrické pícky. Nastavte teplotu na 460°C a pečte po dobu 12 hodin. ... Vypálení zbaví materiál... 2 Natřete svou keramiku glazurou. Nezapomeňte na to, že glazura je hodně tekutá. Pokud chcete ostré linie a drobné... 3 Opět keramiku zahřejte, aby se glazura roztavila a přilnula na ni. V závislosti na druhu hlíny,... More ...

Související příspěvky: