Proč jsou krevety všežravci?

Obsah

Proč jsou krevety všežravci?

Proč jsou krevety všežravci?

Krevety jsou zpravidla všežravci, zaměření především na rostlinnou stravu. Jejich přirozený jídelníček obsahuje kromě řas také živočišný plankton, detrit (odumřelé části rostlin, tlející listí, atd.) a dokonce mrtvé živočichy.

Co jsou krevety?

Krevety jsou mořští korýši, kteří jsou v gastronomii ceněni pro svou rychlou a snadnou úpravu. K přípravě pokrmů jsou používány královské, obří nebo tygří krevety, malé koktejlové krevetky, které jsou známé například z oblíbeného krevetového koktejlu.Velmi podobní krevetám jsou garnáti.

Kde se objevují nové krevetky?

I u nás se konečně objevují importy nových barevně zajímavých krevetek a několika málo českým a slovenským chovatelům se daří je i množit. Mnozí akvaristé zatouží po krevetkách jako po doplňku akvária, buď proto, že je chtějí vyzkoušet jako biologickou zbraň proti řasám, nebo se jim prostě líbí.

Proč se v obchodech nabízejí krevetky?

V obchodech často nabízejí nejrůznější druhy pod jménem Caridina japonica, jednak proto, že se tak mnohem lépe prodávají (Takashi Amano tomuto druhu zajistil nehynoucí slávu), ale důvodem je i to, že rozlišit importované krevetky není snadné.

Související příspěvky: