Jak udržet váš mozek aktivnější?

Obsah

Jak udržet váš mozek aktivnější?

Jak udržet váš mozek aktivnější?

Pokud chcete udržet váš mozek i ve spánku aktivnější a přimět ho k vývinu, snězte před usnutím malou porci jídla s obsahem přírodního cukru – ideální je třeba kousek ovoce. Posilování mozku evokuje myšlenku, že mozek je vlastně něco jako sval našeho těla – tato analogie je sice technicky vzato nesprávná, zato však výstižná.

Co znamená posilování mozku?

Posilování mozku evokuje myšlenku, že mozek je vlastně něco jako sval našeho těla – tato analogie je sice technicky vzato nesprávná, zato však výstižná. Když neprocvičujete svaly, slábnou a atrofují a totéž platí o našem mozku.

9 způsobů, jak posílit svůj mozek?

9 způsobů, jak posílit svůj mozek 1 Využijte své slabosti. Může se to zdát jako paradox, ale některé výzkumy skutečně potvrzují účinnost takového chování. 2 Hrajte paměťové hry. Ať už se jedná o dětské pexeso nebo náročnou Lumosity, aktivní práce na zlepšení výkonnosti vaší... 3 Používejte mnemotechnické pomůcky. Mnemotechnické pomůcky skutečně fungují a rozšíří tak... More ...

Proč neprocvičujete mozek každý den?

Když neprocvičujete svaly, slábnou a atrofují a totéž platí o našem mozku. Když svaly či mozek každý den procvičujete, naopak sílí a rozvíjí se. Cvičte svůj mozek každý den a nechte jej potýkat se s výzvami, které dosud nepoznal – a tak budete schopnější a chytřejší každým dnem.

Související příspěvky: