Kdo vykonává kontroly?

Obsah

Kdo vykonává kontroly?

Kdo vykonává kontroly?

Kdo vykonává kontroly? Odbornou způsobilost osob zpravidla zajišťuje výrobce daného zařízení, pokud je takto vyžadováno v průvodní dokumentaci výrobce. V zásadě se taková osoba musí prokázat oprávněním od výrobce, že může tuto činnost vykonávat a je k ní náležitě proškolen.

Jaké jsou formy zpracování dokladu o kontrole provozuschopnosti?

Systém provádění těchto kontrol a formální zpracování dokladu o kontrole provozuschopnosti si právnická osoba a podnikající fyzická osoba může stanovit způsobem, který bude nejlépe vyhovovat jejím podmínkám. Forma zpracování není právním předpisem blíže upravena. Z toho lze odvodit, že není nutné, aby na každé PBZ byl zpracován samostatný doklad.

Co jsou náležitosti dokladu o kontrolách provozuschopnosti?

Obsahové náležitosti dokladu o kontrolách provozuschopnosti upravuje § 7 odst. 10 vyhlášky o požární prevenci; jedná se zejména o údaje potřebné k prokázání funkčnosti daného zařízení a odbornosti osoby, která kontrolu provedla.

Co je bezpečnostní výstroj?

Bezpečnostní výstrojí rozumíme, zařízení na sledování stavu hladiny, tlakoměry, pojistné zařízení, teploměry, uzávěry, odvodnění, odkalení a odvzdušňování nádob. Zařízení umožňuje sledovat pracovní hladinu tekutiny v soustavě, aby nebyl překročen celkový přípustný stav. Pravidelnou údržbou zajistíme správnost funkce.

Související příspěvky: