Jak dlouho namáčet ořech a semeno?

Obsah

Jak dlouho namáčet ořech a semeno?

Jak dlouho namáčet ořech a semeno?

Dejte si pozor na to, jak dlouho, jaký druh ořechů třeba namáčet. Při namáčení je dobré vodu po 3-4 hodinách vyměnit. Každý ořech a semeno se liší svou konzistencí i velikostí. Zatímco mandle musíte namáčet déle, kešu tak dlouhou aktivaci nepotřebují. Pomůže vám tento jednoduchý návod:

Jaký je způsob namáčení ořechů?

Stejně jako proces namáčení, pučení nebo kvašení zrn snižuje obsah anti-živin a činí je stravitelnějšími, jednoduchý způsob namáčení ořechů zlepšuje jejich přínos pro náš organismus. Stejně jako obilí, syrové ořechy a zejména syrová semena, obsahují mírné hladiny kyseliny fytové a inhibitory enzymů.

Jak namáčet ořechy a semínka?

Ořechy i semínka můžeme namáčet všechna, ale je třeba pamatovat, že například lněná a chia semínka při namáčení gelovatí a pak je jejich zpracovávání složitější. Namáčená semena a ořechy ale vždy chutnají o moc lépe a živiny v nich obsažené tělo lépe absorbuje.

Proč namáčená semena a ořechy?

Lněná a chia semínka při namáčení gelovatí a pak je jejich zpracovávání složitější. U ořechů a semínek, které mohou být namáčeny, zvažte přínosy vzhledem k časové investici, kterou procesu budete věnovat. Pravdou je, že namáčená semena a ořechy chutnají o moc lépe a živiny v nich obsažené jsou lépe dostupné.

Související příspěvky: