Jak odstranit sůl z půdy?

Obsah

Jak odstranit sůl z půdy?

Jak odstranit sůl z půdy?

Sůl z půdy nedostanete, ale můžete ji s pomocí větší dávky vody rozředit. Jestli sáhnete po hadici, nepoužívejte příliš silný proud, bude stačit mírný. Hadicí se vám bude dobře odstraňovat sůl z živých plotů, které budou solí vzhledem k funkci, kterou plní nejvíce zasaženy.

Co je v půdě zasažené solí?

V půdě zasažené solí nenajdeme téměř žádné organické látky, vápník, draslík ani hořčík. A konečně pH zasolené půdy bude výrazně zásadité, takže se tady všem rostlinám dařit nebude. Pokud je vaše předzahrádka v blízkosti chodníků, které se ošetřují solí, zkuste rostliny a dřeviny ochránit.

Jaký je pH půdy?

pH 5,1 až 5,5 značí půdu slabě kyselou. U neutrální půdy se pH pohybuje mezi 6,6 až 7,2. pH 7,3 až 7,7 znamená půdu alkalickou, zásaditou. Půda, jejíž pH převyšuje pH 7,7 je silně alkalická. měříme pH Zdroj: Archiv ireceptar.cz.

Jak vzniká půda?

Půda vzniká zvětráváním tzv. matečné horniny, na kterou působí společně s povětrnostními podmínkami také mikroorganizmy, rostliny a živočichové. Je to dlouhý proces. Půda, ve které dnes pěstujeme plodiny, je stará až 15 000 let. Půda je nenahraditelná, je důležité ji chránit.

Související příspěvky: