Co jsou průvodní jevy pro rostliny?

Obsah

Co jsou průvodní jevy pro rostliny?

Co jsou průvodní jevy pro rostliny?

Bolestivé puchýře, vyrážky, zarudlá kůže – to vše mohou být průvodní jevy následující po dotyku rostlin. Nepříjemné zarudnutí způsobuje například škumpa a po dotyku třemdavy vám mohou naskákat solidní puchýře. Slabě jedovatý je i jalovec ( Juniperus communis ), cypřiše ( Chamaecyparis) a túje ( Thuja ).

Jaké jsou jedovaté rostliny?

Nepříjemné zarudnutí způsobuje například škumpa a po dotyku třemdavy vám mohou naskákat solidní puchýře. Slabě jedovatý je i jalovec ( Juniperus communis ), cypřiše ( Chamaecyparis) a túje ( Thuja ). V mnoha případech slouží jedovaté rostliny zároveň jako léčivky – buď jsou užívány jako sušené drogy, nebo se využívají k výrobě léků.

Které rostliny patří k jedovatým pokojovým rostlinám?

K jedovatým pokojovým rostlinám patří také hojně pěstované : tchynin jazyk neboli Tenura (Sanseviera), difenbachie, potosovec (Scindapsus), kroton, dračinec, toulec neboli toulitka – anturium, klívie, brambořík. Co dělat v případě podezření na otravu?

Které rostliny slouží jako léčivky?

V mnoha případech slouží jedovaté rostliny zároveň jako léčivky – buď jsou užívány jako sušené drogy, nebo se využívají k výrobě léků. Budete-li pátrat po dalších nevhodných rostlinách, zjistíte, že ani pěnišníky nejsou bez viny a jed obsahuje kůra, listy i květy.

Související příspěvky: