Co jsou krokové motory?

Obsah

Co jsou krokové motory?

Co jsou krokové motory?

Krokové motory jsou zařízení, která se do určité polohy nastavují sama, a jejich používání je tedy velice prosté. K tomu, aby zůstaly v určité pozici, není zapotřebí žádný kódovač ani regulační smyčku se servopohonem.

Proč jsou krokové motory všelékem?

Krokové motory však zdaleka nejsou všelékem. Krokové motory jsou zařízení, která se do určité polohy nastavují sama, a jejich používání je tedy velice prosté. K tomu, aby zůstaly v určité pozici, není zapotřebí žádný kódovač ani regulační smyčku se servopohonem.

Co se týče krokového motoru?

Ve všech třech případech se motor pohybuje kupředu nebo dozadu tím, že jsou střídány elektrické fáze. „Celý" krok znamená jedno pootočení o 90 elektrických stupňů. Krokové motory se většinou vyrábějí ve verzi, kde jeden celý elektrický krok (při 90 elektrických stupních) odpovídá 1,8 mechanického stupně.

Proč se krokové motory vyrábějí?

Krokové motory se většinou vyrábějí ve verzi, kde jeden celý elektrický krok (při 90 elektrických stupních) odpovídá 1,8 mechanického stupně. To znamená, že pro jedno celé mechanické otočení „ujdou" motory s 1,8stupňovým krokem 200 kroků.

Související příspěvky: