Proč jsou dva reproduktory zapojeny paralelně?

Obsah

Proč jsou dva reproduktory zapojeny paralelně?

Proč jsou dva reproduktory zapojeny paralelně?

Pokud budou dva reproduktory zapojeny paralelně, ničemu to nevadí, každý si bude svůj boj s činitelem tlumení řešit sám a pokud to budou repra stejného typu, budou hrát relativně stejně. Pakliže budou zapojeny v sérii, nastanou potíže.

Co se děje v reproduktoru?

Ony se totiž v reproduktoru dejí úplně jiné věci, než v obyčejném odpůrku. Například kmitajicí cívka nám totiž během provozu reproduktoru vytváří nechtěný elektrický proud, jak to kdysi popsal Heinrich Lenz, zákonodárce dvojka, a ten proud jde z reproduktoru zpět do zesilovače a ten si s ním musí nějak poradit.

Co jsou reproduktory?

Reproduktor. Reproduktory jsou elektro-akustické měniče, tj. zařízení ( elektrické stroje ), které přeměňují elektrickou energii na mechanickou energii ve formě zvuku. Obvykle se skládají z membrány, z pohonné části, do které je přiváděn vstupní signál a dalších dílů.

Jak si poradit s výkonem reproduktoru?

Jak si poradit s výkonem reproduktoru? 1 RMS výkon (nominálový/sinusový) – odpovídá polovině maximálního možného výkonu. Tohoto výkonu reproduktor může dosahovat... 2 Maximální výkon – jde o nejvyšší možný výkon, jakého je reproduktor schopen dosáhnout. Zpravidla ho ale dosahuje pouze... More ...

Související příspěvky: