Jak připravit bramborové hranolky?

Obsah

Jak připravit bramborové hranolky?

Jak připravit bramborové hranolky?

1 Brambory oloupejte a podélně nakrájejte na hranolky silné 1 cm. V několika vodách je propláchněte, protože pouští hodně... 2 Vařte 10-12 minut, dokud zcela nezměknou, dokonce by měly vypadat, že se téměř rozpadají. Buďte za jejich otřepaný... 3 Uvařené brambory opatrně vylovte lžící na plech vyložený čistou utěrkou a nechte zcela vychladnout. Naprosté zchladnutí... More ...

Jaké jsou hranolky z brambor typu B?

Hranolky z brambor typu B jsem 10 minut louhovala v horké lázni, do které jsem přidala od oka jablečný ocet a asi 2 polévkové lžíce Golden Sirup, což je sladidlo známé z britské kuchyně a je to v podstatě lehce zkaramelizovaný svařený cukr s citronem.

Jaké jsou nejlepší domácí hranolky?

Pro hranolky je dobré použít brambory, které jsou primárně určeny pro fritování a grilování. Šéfkuchař Jiří Janouch z pražského DISH fine burger bistra doporučuje české brambory od farmářů než několikrát skladované odrůdy ze supermarketů. A jak udělat ty nejlepší domácí hranolky? Brambory očistíme, ale neloupeme.

Proč je dobré použít hranolky pro grilování?

Pro hranolky je dobré použít brambory, které jsou primárně určeny pro fritování a grilování. Šéfkuchař Jiří Janouch z pražského DISH fine burger bistra doporučuje české brambory od farmářů než několikrát skladované odrůdy ze supermarketů.

Související příspěvky: