Jaké jsou mzdové náklady zaměstnavatele ve Velké Británii?

Obsah

Jaké jsou mzdové náklady zaměstnavatele ve Velké Británii?

Jaké jsou mzdové náklady zaměstnavatele ve Velké Británii?

V rámci členských zemí EU je zdanění práce ve Velké Británii jedno z nejnižší. Rozdíl mezi mzdovými náklady zaměstnavatele a čistou mzdou zaměstnance, kterou dostane na svůj bankovní účet, se u průměrné mzdy liší o 32,3 %. V Česku se čistá mzda zaměstnance a mzdové náklady zaměstnavatele u průměrné mzdy liší o 42,46 %.

Kde jsou mzdové rozdíly v Velká Británie?

Velká Británie patří v Evropě mezi země s nejvyššími mzdovými rozdíly. Vyšší kvalifikace, znalosti a dovednosti jsou základním kamenem pro vyšší mzdové ohodnocení. Samozřejmě však rozhoduje i místo výkonu práce. V Londýně lze za identickou práci mít o desítky procent vyšší mzdu než v menších městech.

Proč je mzda ve Velké Británii nízká?

Minimální mzda ve Velké Británii činí cca 32 672 Kč měsíčně. Proč je zdanění v Británii nízké? V rámci členských zemí EU je zdanění práce ve Velké Británii jedno z nejnižší. Rozdíl mezi mzdovými náklady zaměstnavatele a čistou mzdou zaměstnance, kterou dostane na svůj bankovní účet, se u průměrné mzdy liší o 32,3 %.

Může Velká Británie pochlubit nižší nezaměstnaností v rámci EU?

Velká Británie se může pochlubit nižší nezaměstnaností v rámci zemí EU, průhlednou a poměrně jednoduchou nutnou státní administrativou pro podnikatele či vysokou mírou ekonomické svobody. Rovněž celkové daňové zatížení je spolu s Irskem nejnižší ze západní Evropy.

Související příspěvky: