Proč je jízda s vysokým tlakem v pneumatice?

Obsah

Proč je jízda s vysokým tlakem v pneumatice?

Proč je jízda s vysokým tlakem v pneumatice?

1 Jízda s nízkým tlakem v pneumatice – způsobuje vlivem špatné přilnavosti výrazné opotřebení na obou stranách běhounu... 2 Jízda s vysokým tlakem v pneumatice – způsobuje nerovnoměrné sjetí pneumatiky, tentokrát je více namáhán střed běhounu. 3 Špatně seřízená geometrie nebo špatné tlumiče – způsobuje, že zatížení pneumatiky není rovnoměrné a jedna strana... More ...

Jaká je hloubka dezénu pneumatik na mokré vozovce?

Hloubka dezénu pneumatik se v průběhu užívání snižuje a tím pádem se prodlužuje brzdná dráha vozidla zejména na mokré vozovce.

Jaké jsou rozměry pneumatik?

Značení a vlastnosti pneumatik Rozměry pneumatik. Šířka pneumatiky je uváděna v milimetrech, měří se mezi bočnicemi.. Boční profil, jde o procentuální poměr výšky k šířce (tedy 55 % z 205 milimetrů). Průměr ráfku (kola) je uváděn v palcích.. Nosnostní index, nebo také hmotnostní index, udává jaké maximální zatížení může jedna pneumatika unést.

Proč jsou pneumatiky montovány na vozidlo?

Pneumatiky mohou být na vozidlo montovány pouze v souladu s doklady vozidla a doporučeními výrobce. Použití „pneumatik vyššího typu“ téhož rozměru je možné. To znamená vyšší kategorie rychlosti např. „H“ namísto „T“, nebo mají-li vyšší nosnost, např. index nosnosti 82 namísto 80. Oba faktory mohou být kombinovány.

Související příspěvky: