Jaká je výška nájmu za předmět leasingu?

Obsah

Jaká je výška nájmu za předmět leasingu?

Jaká je výška nájmu za předmět leasingu?

Dále bude nájemce v pravidelných splátkách splácet nájem za předmět leasingu. Výška nájmu se počítá z koeficientu navýšení, který vyjadřuje jakou část z pořizovací ceny zaplatí nájemce pronajímateli.

Co je leasing?

Leasing [ˈliːsɪŋ] je smluvní dohoda zavazující nájemce zaplatit pronajímateli pro užívání aktiva.. Leasing je běžně aplikován na vozidla a nemovitosti, nicméně výrobní stroje jsou rovněž oblíbeným aktivem.. V podstatě je to smlouva mezi dvěma stranami, pronajímatelem a nájemcem. Dokud nájemce nezaplatí všechny splátky (většinou měsíčně), zákonným ...

Kde přechází vlastnictví na nájemce za předmět leasingu?

Až na konci leasingu přechází vlastnictví na nájemce za zůstatkovou cenu. Nájemce na začátku uzavření leasingové smlouvy zaplatí pronajímateli akontaci (zálohu), která se vyjadřuje procentem z pořizovací ceny předmětu leasingu. Dále bude nájemce v pravidelných splátkách splácet nájem za předmět leasingu.

Jaká je doba splácení leasingu?

Akontace je 25 %, doba splácení je 36 měsíců a koeficient navýšení je 1,1. Po splacení leasingu bude mít Pepa možnost odkoupit auto za zůstatkovou cenu 1 000,00 Kč. Jaká bude měsíční leasingová splátka?

Související příspěvky: