Kde jsou planety ve sluneční soustavě?

Obsah

Kde jsou planety ve sluneční soustavě?

Kde jsou planety ve sluneční soustavě?

Planety ve sluneční soustavě Planeta Vzdálenost Velikost poloměr Top zajímavosti Merkur 58 mil.km 2440km Nejmenší a nejbližší Největší výstřednos ... Venuše 108 mil.km 6052km Podobná Zemi ve velikosti a hmotnosti Hu ... Země 150 mil.km 6378km Jediná, kde je dosud potvrzen život. Nej ... Mars 228 mil.km 3396km Podobně dlouhý den a sklon jako Země. Ta ... 4 more rows ...

Kde se nachází Sluneční soustava?

Sluneční soustava je planetární systém naší hvězdy, známé jako Slunce, kde se nachází i naše planeta Země. Kolem Slunce obíhá 8 dosud nalezených planet, 5 trpasličích planet a přes 150 objevených měsíců. Dále pak různé planetky, komety, meteoroidy, atp.

Jak vznikla soustava planet?

Soustava vznikla asi před 5 miliardami let (různé zdroje uvádějí rozmezí 4,55–5 miliard let). Planety jsou v pořadí od Slunce Merkur (☿), Venuše (♀), Země (♁), Mars (♂), Jupiter (), Saturn (♄), Uran (♅ /) a Neptun (♆). Prvních pět planet bylo rozlišeno už ve starověku.

Kdy vznikla planetární soustava?

Soustava se rozkládá do vzdálenosti přibližně 2 světelných let, pásmo komet do vzdálenosti přibližně 1 000 au, planetární soustava 50 au. Soustava vznikla asi před 5 miliardami let (různé zdroje uvádějí rozmezí 4,55 až 5 miliard let). Planety jsou v pořadí od Slunce – Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran a Neptun.

Související příspěvky: