Kde se nachází Spojené státy americké?

Obsah

Kde se nachází Spojené státy americké?

Kde se nachází Spojené státy americké?

Amerika má celkem 50 států a federální District of Columbia s Washingtonem D. C. Většina států se nachází na pevnině. Havaj je nejvzdálenějším a jediným ostrovním státem USA. Spojené státy americké dělíme na 4 hlavní regiony: Northeast (severovýchod), Midwest (středozápad), South (jih) a West (západ).

Jaké jsou Náboženství v Americe?

Převažující náboženství v Americe jsou následující: 1 Křesťanství ( Severní Amerika: 85 %; Jižní Amerika: 93 %) Římské katolictví (vyznávané 85 % Mexickým obyvatelstvem, asi 24 % obyvatel USA a více než 40 % obyvatel Kanady ). ... 2 Ateismus (hlavně v Severní Americe — ateisté tvoří 16 % obyvatelstva Kanady, 12 % obyvatelstva USA a méně než 5 % obyvatelstva Mexika; v Jižní Americe jsou asi 4 % ... 3 Judaismus (vyznávaný 2 % obyvatelstva Severní Ameriky — asi 2,5 % obyvatel USA a 1,2 % Kanaďanů; v Latinské Americe 0,23 % — nejvíce v Argentině, kde 200 000 obyvatel ...

Kdo je nejbohatší stát USA?

A na závěr odpovědi na tipovací otázky: 1 největší stát USA (dle velikosti) - Aljaška, 2 nejmenší stát USA (dle velikosti) - Rhode Island, 3 nejlidnatější stát USA - Kalifornie (39 milionů obyvatel), 4 nejméně zalidněný stát USA - Wyoming (586 tisíc obyvatel), 5 nejbohatší stát USA - Aljaška, 6 nejchudší stát USA - Mississippi.

Kdo má největší povodí v Jižní Americe?

Největší povodí v Severní Americe a druhé největší na světě má řeka Mississippi. Druhé největší povodí v Jižní Americe, okolo 2,5 mil. km², má řeka Paraná. V Jižní Americe se nachází nejvyšší vodopád Salto Ángel ve Venezuele.

Související příspěvky: