Jak pěstovat hortenzie našich zahrad?

Obsah

Jak pěstovat hortenzie našich zahrad?

Jak pěstovat hortenzie našich zahrad?

Jak pěstovat a přezimovat oblíbené keře našich zahrad – hortenzie 1 Pěstování. Jsou to vcelku nenáročné keře. Všechny druhy mají podobné nároky na stanoviště a na péči. 2 Přezimování. Hortenzie většinou dobře přezimují, ale v příliš tuhých zimách mohou hodně pomrznout. Proto raději vždy na... 3 Druhy hortenzií. U této oblíbené a hojně rozšířené hortenzie je zajímavá otázka... More ...

Kdy kvetou hortenzie?

Kdy kvete hortenzie a jaké může mít barvy? Hortenzie kvetou od března do července, záleží na ranosti odrůdy. Některé kvetou i v září, jako například 'Mousmee' s růžovými květy, které mají průměr třicet centimetrů.

Jak se setkáte s hortenzií?

U hortenzií se setkáte s bledě modrými, růžovými, ale i červenými, bílými nebo dokonce jasně zelenými květy. Z tabulky se dozvíte, jakou barvu květů mají jednotlivé odrůdy hortenzií a které jsou vhodné k modření.

Jak přesazovat hortenzie?

Mladé hortenzie přesazujte klidně i dvakrát za rok do středně velkých nádob se směsí zeminy, rašeliny, listovky a písku. Jakmile se rozrostou, přesaďte je do větších květináčů. Zaštípněte je asi za čtvrtým až pátým listem, a to nejpozději v květnu až červnu. Starší rostliny přesazujte každý rok po odkvětu a před přesazováním je dost seřízněte.

Související příspěvky: