Co jsou Spojené státy americké?

Obsah

Co jsou Spojené státy americké?

Co jsou Spojené státy americké?

Spojené státy americké (anglicky United States of America, krátce také United States, zkratka US nebo USA), zkráceně také Spojené státy, jsou demokratická federativní prezidentská republika v Severní Americe, rozkládající se mezi Atlantským oceánem na východě a Tichým oceánem na západě.

Jaká je kriminalita v amerických státech?

Kriminalita v USA je všude jiná, zatímco Washington D.C. má vysokou kriminalitu, stačí přejet hranice státu do Arlingtonu a je to zcela jiné. V posledních letech roste kriminalita některých etnických minorit.

Jaké jsou Náboženství v Americe?

Převažující náboženství v Americe jsou následující: 1 Křesťanství ( Severní Amerika: 85 %; Jižní Amerika: 93 %) Římské katolictví (vyznávané 85 % Mexickým obyvatelstvem, asi 24 % obyvatel USA a více než 40 % obyvatel Kanady ). ... 2 Ateismus (hlavně v Severní Americe — ateisté tvoří 16 % obyvatelstva Kanady, 12 % obyvatelstva USA a méně než 5 % obyvatelstva Mexika; v Jižní Americe jsou asi 4 % ... 3 Judaismus (vyznávaný 2 % obyvatelstva Severní Ameriky — asi 2,5 % obyvatel USA a 1,2 % Kanaďanů; v Latinské Americe 0,23 % — nejvíce v Argentině, kde 200 000 obyvatel ...

Jaké jsou vzdálenosti v USA?

Ale vzdálenosti jsou v USA pro Čecha nepředstavitelné, bez auta se nedá pohybovat. Navíc většina měst nemá dobře propojenou a organizovanou MHD, takže dostat se , teď si představte Praha Florenc a Praha Černý Most, může trvat několik hodin. Jenom pár velkých měst má metro, mezi nimi Chicago, New York a další.

Související příspěvky: