Jaké jsou časové pásmo v Texasu?

Obsah

Jaké jsou časové pásmo v Texasu?

Jaké jsou časové pásmo v Texasu?

Časové pásmo: cíp západního Texasu MST (UTC-7) a v létě MDT (UTC-6), zbytek Texasu CST (UTC-6) a v létě CDT (UTC-5) Tipy na další památky a zajímavá místa v Texasu můžete psát do diskuze.

Jaký je úhrn srážek v Texasu?

Nejvyšší úhrn srážek bývá na jihovýchodě Texasu, naopak na západě státu v okolí El Pasa příliš neprší. Pravidelná sněhová pokrývka bývá zaznamenávána jen na horách, v ostatních částech Texasu sněží velmi sporadicky. Nešťastné prvenství má stát Texas v počtu tornád, které je zaznamenáno průměrně každý druhý až třetí den.

Jaké jsou teploty v Texasu?

NBA (basketbal): Dallas Mavericks, Houston Rockets, San Antonio Spurs Texas je rozlehlý stát, a tak se počasí v různých regionech liší. Tepleji bývá v nižších oblastech (v létě kolem 32 °C přes den a 26 °C v noci), chladněji v horách, kde je v létě kolem 26 °C přes den a 15 °C v noci.

Kdo byl symbolem Texasu?

Dřívějším symbolem Texasu byli kovbojové a početná stáda dobytka, tento obraz se změnil s objevem bohatých ropných nalezišť. V Texasu žije početná komunita českých emigrantů a jejich potomků, za zmínku stojí osada Praha, vzdálená asi 90 km jihovýchodně od Austinu.

Související příspěvky: